Koštunica: Ako izbori budu neuspešni, možda i Vlada padne

Izvor: B92

Subota, 30.11.2002.

10:23

Default images

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da nije isključen pad Vlade Srbije ukoliko predsednički izbori ne budu uspešni. Koštunica je u intervjuu za list "Danas" rekao da premijer Srbije Zoran Đinđić treba jasno da se izjasni da li je za uspeh izbora i da li podržava demokratskog kandidata, ili kandidata bivšeg režima. Upitan šta će biti ako izbori ne uspeju, Koštunica je rekao da će "neko morati da objasni zašto Srbija nema institucije, zašto uz sve hvalospeve reformama nije u stanju da napravi čist i ažuran birački spisak" i kako je i na osnovu čega oduzeto biračko pravo jugoslovenskim građanima u inostranstvu. "Mislim da će situacija u tom slučaju biti radikalizovana, ali tema neće biti predsednički, već parlamentarni izbori. Sadašnja vlada je na taj način svoju budućnost vezala za ishod izbora", ocenio je Koštunica.

U intervjuu koji objavljuju niške "Narodne novine" u subotu, Koštunica je izjavio da se metode autoritarnog i apsolutističkog upravljanja kose s njegovim poimanjem demokratije, što je i suštinska razlika između njega i Đinđića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: