Koštunica veruje da će izbori uspeti

Izvor: B92

Petak, 29.11.2002.

17:32

Default images

Verujem da će izbori za predsednika Srbije uspeti, izjavio je u intervjuu FoNetu predsednicki kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica i ocenio da su birači potpuno svesni odgovornosti koja je pred njima. "Birači bi trebalo da reše jednu prepreku koju su im, na žalost, postavili Vlada Srbije i skupštinska većina, a to je da izađu u što većem broju na izbore. Možemo biti potpuno sigurni u odgovornost ljudi da će rešiti to što im je bespotrebno nametnuto kao problem", precizirao je Koštunica.

Upitan da li će doći do dijaloga sa premijerom Srbije Zoranom Đinđićem oko podrške na izborima, Koštunica je odgovorio da je dijalog teško zamisliv, jer ga je, prema njegovim rečima, premijer odbio onda kada se ukazala mogućnost za dijalog, a to je bilo kada je potpisana zajednička izjava o deblokadi rada Skupštine Srbije.

Govoreći o definisanju Ustavne povelje, on je naglasio da je postignuto jedno razumno kompromisno rešenje i izrazio nadu da će Socijalistička narodna partija prihvatiti predlog o karakteru izbora za parlament buduće zajednice i da ćemo imati koherentnu državu. "Usvojićemo Ustavnu povelju vrlo brzo, samo da preskočimo malu stepenicu, da se dogovorimo sa SNP, To je za nekoliko nedelja, sve ostalo je tehničko pitanje", ocenio je Koštunica.

Na mestu budućeg predsednika te zajedničke države potreban je čovek koji će imati pozitivan i konstruktivan odnos prema zajednici Srbije i Crne Gore, ko neće razmišljati o njenoj dezintegraciji, naglasio je Koštunica. "Ja sam Dragoljuba Mićunovića video u vršenju te funkcije i sasvim sam siguran da on ima pozitivan odnos prema zajedničkoj državi, da je odgovoran, predan i požrtvovan prema očuvanju države S druge strane, on je, svojim crnogorskim poreklom i prezimenom, neosporni dokaz potrebe očuvanja te države", smatra Koštunica. Mićunović je, zaključio je Koštunica, najbolji dokaz da Srbija i Crna Gora teško mogu da se razdvoje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: