AKTIVISTI OTPORA ODALI POSTU POGINULIMA U SVIM RATOVIMA

Izvor: B92

Nedelja, 11.06.2000.

23:14

Default images
13:15 Pedesetak aktivista pokreta Otpor danas je, paljenjem sveca u crkvi "Svetog Save" u Beogradu, odalo postu svim poginulima u ratovima na prostoru bivse Jugoslavije i poginulima tokom proslogodisnjeg NATO bombardovanja SRJ. U crkvi "Svetog Save" odrzano je i opelo poginulima, kojem su pored aktivista Otpora, prisustvovali i predsednik Srpskog pokreta otpora sa Kosova Momcilo Trajkovic, predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Dragan Milovanovic i predsednica Skupstine opstine Vracar Milena Milosevic. "Odali smo postu svim poginulima i time smo zatvorili crnu knjigu, otvorenu jos od 1986. godine, kada je Srpska akademija nauka i umetnosti donela Memorandum o nacionalnim interesima Srbije, a za coveka koji je trebalo da ga sprovede u delo, odabrala Slobodana Milosevica", kazao je aktivista Otpora Branko Ilic. On je najavio da ce Otpor sutra predloziti SANU "nov memorandum o drzavnim interesima Srbije" i time, kako je rekao, "otvoriti novu stranicu u istoriji Srbije". Ilic je dodao da ce se aktivisti tog pokreta i studenti Univerziteta u Beogradu okupiti sutra u 11.30 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle ce krenuti u SANU i akademicima predloziti memorandum koji je sacinio Otpor. Dvadesetak aktivista pancevackog Otpora odalo je danas postu poginulima u svim ratovima vodjenim na prostoru bivse Jugoslavije, paleci svece u "Uspenskoj crkvi" u Pancevu, rekao je Beti aktivista tog pokreta Ivan Malek. Malek je kazao da su aktivisti Otpora palili svece i za "sve zive sa zeljom da se opamete, da svi zajedno uspemo da promenimo situaciju u zemlji i zivimo normalno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: