Koštunica: Izbori će uspeti

Izvor: B92

Sreda, 27.11.2002.

22:16

Default images

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da će neko morati da podnese odgovornost ukoliko predstojeći izbori za predsednika Srbije ne uspeju. "Tu odgovornost u najvećoj meri snose oni koji su ih na ovaj način raspisali. Situacija u zemlji će u još većoj meri biti destabilizovana, a međunarodni položaj Srbije i Jugoslavije od toga može imati samo štete", rekao je Koštunica. Izražavajući uverenje da će izbori uspeti, on je rekao da ne želi da veruje da je OEBS i Savetu Evrope više stalo do uspeha izbora, nego delovima vlasti u Srbiji. "Činjenica je da su OEBS i SE pokrenuli kampanju za učešće građana na izborima, a da to nijedan organ u nadležnosti Vlade Srbije nije učinio", rekao je Koštunica. Na pitanje da li veruje da izbori mogu uspeti bez izlaska glasača koji podržavaju premijera Srbije Zorana Đinđića i Demokratsku stranku, Koštunica je rekao da Đinđić treba sam sa sobom da se dogovori o tome da li mu je preče da se Srbija razvija demokratskim putem ili da uporno nastoji da dokaže da je on jedini faktor odlučivanja u Srbiji. "Uostalom, upravo su njegovi poslanici bili protiv nužne promene izbornog zakona, a Vlada na čijem je on čelu nije se naročito potrudila oko biračkih spiskova, neprestano objašnjavajući da je to izuzetno komplikovan proces", rekao je Koštunica. On je ocenio da uspeh izbora pre svega zavisi od birača u Srbiji, njihove svesti i odgovornosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: