SNV KRITIKOVAO IZVESTAJ BERNARA KUSNERA

Izvor: B92

Subota, 10.06.2000.

19:53

Default images
09:45 Srpsko nacionalno vece Kosova i Metohije ocenilo je da izvestaj sefa civilne misije UN na Kosovu Bernara Kusnera Savetu bezbednosti UN nije u potpunosti prikazao istinsko stanje u toj juznoj srpskoj pokrajini. "Neuspesi misije i dalje se prikrivaju odgovornoscu beogradskog rezima za tesku situaciju koja je ostavljena misiji UN", navodi se u saopstenju. Sednici Saveta bezbednosti prisustvovala je i delegacija SNV KiM, ali njenim clanovima nije bilo dozvoljeno da govore. Delegacija, koju u poseti SAD predvode episkop Artemije i Rada Trajkovic, danas putuje u Vasington, gde je predvidjeno nekoliko susreta s predstavnicima americke administracije i Kongresa. Ocekuje i sastanak sa americkim drzavnim sekretarom Medlin Olbrajt. "Drzavnom sekretaru bice javno predoceno da obaveze koje je u prethodnom susretu s kosovskim Srbima preuzela americka administracija nisu ostvarene i da SAD treba da pokazu cvrst i jasan stav povodom albanskog terorizma i entickog nasilja koje se ce godinu dana sprovodi nad Srbima i drugim nealbanskim zajednicama u juznoj srpskoj pokrajini", navodi se u saopstenju SNV KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: