Jočić: Ustavna komisija otvorena za sve

Izvor: B92

Subota, 09.11.2002.

13:07

Default images

Koopredsedavajući Ustavne komisije Dragan Jočić izjavio je da je to telo bilo otvoreno za političke predstavnike svih većih nacionalnih zajednica u Jugoslaviji, uključujući i Albance sa Kosova. "Predstavnici kosovskih Albanaca potpuno ignorišu i Srbiju i Jugoslaviju i imaju secesionističku politiku - program koji se ne uklapa u buduću zajednicu Srbije i Crne Gore, već se zalažu za nezavisnost Kosova", rekao je Jočić u subotu agenciji Beta, osvrćući se na reakcije albanskih poslanika u Skupštini Kosova koji su proglasili nevažećom preambulu ustavne povelje da je Kosovo sastavni deo Srbije.

Jočić navodi da je "sve bilo u redu dok se u preambulu nije stavilo činjenično stanje - da je Srbija sastavljena od dve pokrajine - Vojvodine i Kosova" s tim što je, kaže on, "vrlo korektno navedeno da je Kosovo pod statusom Rezolucije 1244 SB UN". "Interesantno je da niko nije reagovao na Beogradski sporazum koji predviđa da u slučaju raspada državne zajednice, Kosovo postaje sastavni deo Srbije", kaže Jočić i postavlja pitanje "zašto se sad reaguje i zašto to čini Ferhat Dinoša".

Dinoša je kao član crnogorske Skpštine učestvovao u radu Ustavne komisije sve dok u povelju nije uvrštena preambula da je Kosovo u budućoj zajednici sastavni deo Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: