"EU razočarana neuspehom Komisije"

Izvor: B92

Utorak, 05.11.2002.

09:34

Default images

Evropska unija je veoma razočarana neuspehom Komisije za izradu Ustavne povelje koja u nedelju u Podgorici nije usaglasila tekst Povelje, izjavila je portparol predstavnika EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Kristina Gajak. Ona je istakla da EU svoje odnose s Beogradom i Podgoricom želi da zasnuje na novom ustavnom ustrojstvu i dodala da bez dogovora o Ustavnoj povelji neće biti moguće približavanje Srbije i Crne Gore Uniji. "Ako nema povelje, EU neće biti u stanju da krene u realizaciju svoje želje da sarađuje s Beogradom i Podgoricom. Zbog toga želimo da političke lidere ohrabrimo da što pre postignu dogovor koji već ozbiljno kasni", navela je ona. Kristina Gajak je navela da Srbija i Crna Gora same moraju da se dogovore o načinu izbora poslanika zajedničkog parlamenta. "O čemu god da se dogovore, EU će to prihvatiti, pod uslovom da je to rešenje u skladu sa evropskim standardima", dodala je ona. Kristina Gajak je navela da su evropski predstavnik Havijer Solana i njegovi saradnici u stalnom kontaktu s liderima u Srbiji i Crnoj Gori i da će srpski premijer Zoran Đinđić ove sedmice posetiti Brisel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: