Sadam Husein: Irak će možda sarađivati

Izvor: SRNA

Ponedeljak, 04.11.2002.

22:51

Default images

Irački predsednik Sadam Husein izjavio je u ponedeljak da će Irak razmotriti mogućnost saradnje u skladu s novom rezolucijom Ujedinjenih nacija o razoružanje Bagdada samo ako to ne bude uvodni tekst za vojnu akciju SAD, prenela je iračka državna televizija. "Ukoliko bude usvojena rezolucija koja poštuje povelju UN, međunarodni zakon, suverenitet Iraka, njegovu bezbednost i nezavisnost i iza koje se neće skrivati zle namere SAD gledaćemo da se na svaki način suočimo s njom" rekao je irački predsednik austrijskom političaru ekstremne desnice Jergu Hederu koji se nalazi u poseti Iraku. Sadam Husein je istakao da Irak ne vidi nikakav razlog da SB UN usvaja novu rezoluciju, a Irak se složio da dozvoli povratak inspektorima UN za kontrolu naoružanja i nesmetan pristup svim skladištima naoružanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: