AKCIJA OTPORA U UZICU

Izvor: B92

Utorak, 06.06.2000.

19:57

Default images
Nekoliko stotina Uzicana ucestvovalo je u utorak u akciji gradjanskog otpora vlastima zbog pritiska na opozicione snage u Srbiji. Tokom protestne setnje, aktivisti stranaka, Otpora i nevladinih organizacija pozivali su gradjane na neposlusnost vlastima i delili su letke sa porukom: "Stanite da bi nam svima krenulo". Organizatori akcije "Dva sata kvalitetnog gradjanskog otpora", saopstili su da su mnogi uzicki trgovci, vlasnici butika, knjizara i drugih privatnih radnji, danas privremeno obustavili rad, odazivajuci se akciji. Akciju su podrzali i radnici nezavisnih sindikata "Valaljaonice bakra", "Prvog partizana", JP "Vodovoda", "Zlatibora", "Froteksa", opstinske uprave, prosvete, kao i uzicki advokati koji su na dva sata zatvorili svoje kancelarije. Predstavnik Ujedinjenog granskog sindikata "Nezavisnost" iz Beograda Dragan Matic rekao je da dolazi iz prestonice koja "jos cuti"i potom je zamerio organizatorima zato sto su izostavili Beograd sa spiska gradova na propagandnom letku kojima Uzice poziva Srbiju na gradjansku neposlusnost. Odgovoreno mu je da je Beograd namerno izostavljen sa letka i da prestonici "sluzi na cast sto ce biti na zacelju promena u Srbiji". Od opozicionih snaga iz Uzica danas je potekla inicijativa o o okupljanju predstavnika svih opozicionih gradova u Srbiji radi dogovora o zajednickoj strategiji ispoljavanja gradjanske neposlusnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: