CESID nadgleda izbore u Crnoj Gori

Izvor: B92

Petak, 18.10.2002.

09:41

Default images

Vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori nadgledaće više od 3.700 domaćih i stranih posmatrača i skoro 15.000 predstavnika stranaka. Među posmatračima će biti i predstavnici CESID, koji u saradnji s podgoričkim Centrom za monitoring treba da pokriju sva biračka mesta. Rezultati izbora biće objavljeni u najkraćem roku, po zatvaranju biračkih mesta, kaže za B92 Marko Blagojević, član Upravnog odbora CESID. "Očekujemo da ćemo već u 22:00 izbornog dana imati prve procene. Namera nam je da organizujemo potpunu kontrolu izbora zato što smatramo da je kontrola izbora ključna, jer gotovo da eliminiše mogućnost izborne manipulacije, što smo imali mogućnost da vidimo u Srbiji, kada smo svedočili o gotovo besprekornom izbornom danu na gotovo 8.600 biračkih mesta. Ovog puta to nameravamo da uradimo na isti način, doduše na oko 1.000 biračkih mesta", rekao je Blagojević.

Prethodnih dana pomenute organizacije su posmatrale i ponašanje medija i aktera u izbornom procesu, a Blagojević navodi da su nastupi učesnika u izborima obilovali vrlo žestokim rečnikom i teškim rečima, a da su mediji upali u zamku, pa je njihovo izveštavanje bilo slika neodgovornog ponašanja učesnika u izbornoj kampanji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: