DOS odustao od izmene zakona

Izvor: B92

Četvrtak, 17.10.2002.

12:01

Default images

Poslanički klub "DOS, reforme Srbije" u četvrtak je povukao Predlog izmena Zakona o izboru predsednika Srbije iz skupštinske procedure, izjavio je šef tog kluba Čedomir Jovanović. "S obzirom na to da se Ustavni sud Srbije u četvrtak nije izjasnio o ustavnosti i zakonitosti odluka o oduzimanju mandata poslanicima Demokratske tranke Srbije i da je istovremeno odlukom nenadležnog Saveznog ustavnog suda dodatno iskomplikovana politička situacija, odlučio sam da povučem predlog za izmenu i dopunu Zakona o izboru predsednika Republike, čime je formalno i prestala potreba za održavanje sednice Skupštine Srbije", rekao je Jovanović. On je rekao da poslanici koje predvodi stoje iza odluke Administrativnog odbora Skupštine o oduzimanju svih 45 mandata poslanicima DSS, ali da je istovremeno "jasno da bi u procesu njenog sprovođenja došlo do sukoba koje priželjkuje DSS".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: