RIK odbacio prigovore o kršenju izborne tišine

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.10.2002.

20:50

Default images
Republička izborna komisija odbacila je u ponedeljak uveče zbog nenadležnosti prigovor izbornog štaba predsedničkog kandidata Miroljuba Labusa koji se žalio na navodno kršenje izborne tišine od strane beogradskog dnevnog lista "Nacional". Taj dnevni list je 12. oktobra, u vreme izborne tišine, objavio tekst u kome se navodi da je guverner Narodne banke Jugoslavije, i jedan od Labusovih predlagača, Mlađan Dinkić pregovarao o izbornoj koaliciji sa Demokratskom strankom Srbije, strankom koja je predložila Labusovog konkurenta Vojislava Koštunicu. Po mišljenju Labusovog izbornog štaba, taj tekst je pogrešno nagovestio da je Labus još pre izbora odustao od trke za mesto predsednika Srbije, ali je RIK taj prigovor, i sve slične, odbacio usled nenadležnosti, i uputio ih sudovima koji će o prigovorima odlučivati u redovnom prekršajnom postupku. Na sednici RIK-a je takođe usvojen izveštaj člana RIK Miljka Živojinovića o incidentu na biračkom mestu broj 45 u Velikoj Plani na kome je jedna birač, 40 minuta pre zatvaranja biračkog mesta, odbio da se legitimiše i, nakon prepirke, pocepao birački spisak. Usled nepostojanja biračkog spiska i nemogućnosti da se utvrdi tačan broj birača koji je izašao na izbore na tom biračkom mestu, RIK je odlučio da usvoji zaključak po kojem je broj birača na tom biračkom mestu jednak nuli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: