Koštunica: Nastaviću da se borim za svoj program

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.10.2002.

02:30

Default images

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je u nedelju uveče da će nastaviti da se bori za svoj program i dodao da je uveren da vidi kraj vlasti premijera Srbije Zorana Đinđića. Na konferenciji za novinare Koštunica je rekao da ga na dalju borbu obavezuje dva miliona glasova koje je dobio, ali nije želeo da precizira na koji način će se boriti za sprovođenje svojih ciljeva. Koštunica je ocenio da su izbori održani po "izrazito neevropskim zakonima" i sa neažuriranim biračkim spiskom i najavio da će na te probleme ukazati u zemlji i van nje. Koštunica je rekao da izbori nisu uspeli iz tri razloga - loš izborni zakon, neažurirani birački spiskovi kao i kampanja za bojkot koju su glasno vodile Srpska radikalna stranka, Demohrišćanska stranka Srbije, JUL i Stranka srpskog jedinstva, a "tiho" i Demokratska stranka. Koštunica je dodao da odgovornost za loše biračke spiskove snosi Vlada Srbije i da će se sada politička kriza u zemlji produbiti. Predsednik DSS-a je rekao da su mu sada prioriteti - usvajanje ustavne povelje buduće zajednice Srbije i Crne Gore kao i donošenje novog Ustava Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: