Dragiša Pešić za produženje Misije UN na Prevlaci

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2002.

11:22

Default images

Savezni premijer Dragiša Pešić izjavio je da se jugoslovenska vlada zalagala da Misija Ujedinjenih nacija na poluostrvu Prevlaka bude "produžena za izvestan vremenski period". "Ukoliko je odluka da Misija bude završena do kraja godine, smatramo da je to optimalno, s obzirom na razgovore koji se obavljaju s hrvatskom stranom", rekao je Pešić Radiju Slobodna Evropa. Prema njegovim rečima, Savezna vlada biće zadovoljna odlukom koja bude doneta. "Mislim da ćemo u narednom periodu postići dogovor oko tog prelaznog kompromisnog resenja, naravno, ne prejudicirajući konačno rešenje pitanja Prevlake. Uz prisustvo mirovnih snaga do kraja godine ili u jednom razumnom vremenskom periodu svakako ćemo doći i do konačnog zadovoljavajućeg rešenja za Prevlaku" zaključio je Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: