"Izbori će uspeti iz inata"

Izvor: B92

Sreda, 09.10.2002.

11:18

Default images

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da veruje da će drugi krug izbora uspeti, jer će "proraditi nacionalna osobina inat, zbog naricanja nekih analitičara i političara da će izbori propasti". "Očekujem da će u drugom krugu glasati i apstinenti iz prvog kruga suočeni s jednostavnijom izbornom situacijom, jer je lakše birati između dve opcije, nego između 11, koliko je kandidata bilo u prvom krugu", rekao je Koštunica. On je ocenio da je kandidatu grupe građana Miroljubu Labusu sa jedne strane koristila podrška Vlade Srbije i Demokratske stranke, dok je sa druge strane bilo nekih poteza koji su mu naneli štetu. "Time se nisam mnogo bavio jer mene interesuje šta je urađeno. a šta ne. Kako se Labus pojavljivao u ulozi advokata Vlade Srbije, ja kritikujući Vladu ne mogu da ne kritikujem i advokata", zaključio je Koštunica.

Predsednički kandidat grupe građana "Najbolje za Srbiju" Miroljub Labus izjavio je da Koštunica nema šta da ponudi Srbiji, niti ima saradnike s kojima može da ispuni bilo koje obećanje koje je dao. "Najvažniji segment kampanje pred drugi krug izbora je TV-duel s protivkandidatom Koštunicom. Ono što na taj način želim da pokažem je da imam konkretan program", rekao je Labus. On je naglasio da nije vreme za vanredne parlamentarne izbore, ali da su oni neminovni, jer je to volja velikog broja glasača. Na pitanje šta će raditi ako izgubi na predsedničkim izborima, Labus je odgovorio da će, bilo kao predsednik Srbije ili sa nekog drugog mesta, uvek raditi najbolje za Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: