Biračko telo kaže: Ima vas troje u parlamentu

Izvor: Beta

Nedelja, 29.09.2002.

23:51

Default images

Da su održani parlamentarni izbori, a ne predsednički izbori u Srbiji, u novi parlament ušle bi bi samo tri stranke, odnosno koalicije, pokazuju podaci domaćih posmatrača iz Centra za slobodne izbore i demokratiju. Član Upravnog odbora CeSID-a Zoran Lučić rekao je da bi u parlament Srbije ušla koalicija oko lidera i kandidata Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice, koalicija koja podržava Miroljuba Labusa i Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja. "Mislim da su ovo izvanredno zanimljivi i poučni rezultati. Biračko telo kaže - ima vas troje u parlamentu i postavlja se pitanje političkog delanja u parlamentu, odnosno ko sa kime može da ide u koaliciju", rekao je Lučić. Uporedni podaci CeSID-a pokazuju i da je Socijalistička partija Srbije izgubila oko devet odsto glasova, a svih tih devet odsto uzeo je Vojislav Šešelj.

Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj vodi na izborima za predsednika Srbije u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, a iza njega slede kandidati Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica i grupe građana Miroljub Labus. Na izbore u Bujanovcu izašlo je 40 odsto birača, a prema prvim podacima u tom gradu vodi Šešelj, drugi je Koštunica, a treći Labus. Na izborima u Preševu, gde je obrađen celokupan birački materijal i gde je glasalo samo sedam odsto biraca, Šešelj takođe vodi, dok je Labus drugi, a Koštunica treći po broju osvojenih glasova. Na izborima u Medveđi takođe vodi Šešelj, drugi je Koštunica, a treći Labus. Kandidat grupe građana Miroljub Labus vodi u Vojvodini ispred kandidata Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i kandidata Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice, saopštila je kancelarija CeSID-a za Vojvodinu. Prema podacima te organizacije sa nešto manje od 10 odsto biračkih mesta, Labus vodi sa 42,39 odsto glasova, sledi Šešelj sa 23,36 odsto i Vojislav Koštunica sa 20,23 odsto glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: