Glavna tema kritika drugog kandidata

Izvor: B92

Nedelja, 29.09.2002.

22:06

Default images
Istraživanje predizborne kampanje u 13 dnevnih i nedeljnih pisanih medija, obavljeno od 19. jula do 26. septembra, pokazalo je da je glavna tema svih kandidata za predsjednika Srbije bila kritika drugog protivkandidata, rekao je novinarima Velimir Ćurgus Kazimir iz Ebart medijske dokumentacije. "Osim kritike drugog, kandidat grupe građana Miroljub Labus fokusirao se na reforme, socijalnu politiku i EU i na tome je ostao dosledan dok se u kampanju nije uključio kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, koji je teme proširio na kriminal i odnose Srbije i Crne Gore", rekao je Kazimir.

Prema njegovim rečima, glavna tema Koštunice bio je premijer Srbije Zoran Đinđić i Vlada Srbije, zatim Crna Gora i na kraju reforme, dok je kandidat radikala Vojislav Šešelj najviše govorio o drugim kandidatima, prevashodno Labusu, pri čemu ni Koštunica nije bio pošteđen, zatim o kriminalu i premijeru i Vladi Srbije. "Koštunica vodi po broju ukupno objavljenih tekstova, zatim sledi Labus pa Šešelj. Ukupno je objavljeno 4 709 tekstova", zaključio je Kazimir.Darko Broćić iz Agencije SMMRI kaže da je, prema zvaničnim cenama, za predizborne spotove na 10 TV stanica, potrošeno ukupno 2,1 milion evra. "Poređenja radi, za septembarske izbore 2000. godine utrošeno je 8,2 miliona evra, a u decembru iste godine 750 000 evra. Ne znamo koliko je koji kandidat dobio popust i ove cifre se ne odnose na zakupljene termine kada su emitovani njihovi predizborni mitinzi", naglasio je Broćić. Što se zastupljenosti na TV stanicama tiče, od ukupno 11 časova, najzastupljeniji je bio Labus 52,6 odsto, Koštunica 11,6 odsto, kandidat Stranke srpskog jedinstva Borislav Pelević 9,7 odsto, šef Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković 6,6 odsto, a Šešelj 5,3 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: