Detalji sa glasanja

Izvor: B92

Nedelja, 29.09.2002.

13:05

Default images

Član predsedništva Skupštine Kosova Gojko Savić nije u Kosovskoj Mitrovici mogao da glasa na izborima za predsednika Srbije, pošto ga nije bilo ni na jednom biračkom spisku. Insistiranje Savića da mu se omogući da glasa posle kompjuterske provere centralnog biračkog spiska, nije urodilo plodom jer ga ni na tom spisku nije bilo. Savić, koji je jedan od čelnika srpske koalicije "Povratak" i poslanik Skupštine Kosova, kaže da je to što se ne nalazi na biračkom spisku paradoks, jer je već glasao na ranijim izborima. U CeSID-u procenjuju da najmanje 30 odsto gradjana koji žive na teritoriji glasačkih mesta na Kosovu na kojima se održavaju izbori za predsednika Srbije, nije u biračkom spisku.

U Domu zdravlja u Kostolcu potvrdjeno je da je posle glasanja u selu Ostrovo u opštini Požarevac preminuo Mita Ranisavljev (75). On je na biralište stigao biciklom a preminuo je pred vratima porodičnog dvorišta od srčanog udara.

Supruga bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, lider Jugoslovenske levice Mirjana Marković glasala je na izborima za predsednika Srbije, ali je prilikom zaokruživanja imena kandidata napravila grešku. "Pogrešila sam, pogrešila sam", uzviknula je Mirjana Marković, svesna da je napravila grešku. Ona je potom od biračkog odbora zatražila i dobila nov glasački listić. To je prvi put da ona glasa na izborima bez svog muža Slobodana Miloševića, dugogodišnjeg predsednika Srbije i SRJ koji se od aprila prošle godine nalazai u pritvoru Haškog tribunala. Portparol nevladine organizacije za posmatranje izbora Centra za slobodne izbore i demokratiju Marko Blagojević rekao je novinarima da zamena jednog upotrebljenog glasačkog listića nije dozvoljena, jer na biračkim mestima listića treba da ima onoliko koliko je upisanih birača. On je dodao i da će slučaj Mirjane Marković biti uvršten u nepravilnosti prilikom glasanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: