IDN: Koštunica u blagoj prednosti nad Labusom

Izvor: B92

Utorak, 24.09.2002.

23:26

Default images

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica dobiće 33 odsto, a kandidat grupe gradjana Miroljub Labus dva odsto manje glasova na predstojećim predsedničkim izborima, rezultat je u utorak objavljenog istraživanja Centra za politikološka istraživanja i javno mnjenje Instituta društvenih nauka (IDN). Prema tom istraživanju, na izborima će učestvovati oko 65 odsto ukupnog biračkog tela u Srbiji što predstavlja skoro 4,3 miliona glasača.

Trećeplasirani kandidat na predsedničkim izborima biće kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj sa 16 odsto glasova, a slede kandidat Stranke srpskog jedinstva Borislav Pelević sa šest odsto, kandidat Socijalističke partije Srbije Velimir Živojinović sa pet odsto i kandidat Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković sa četiri odsto glasova birača.

Ostali predsednički kandidati osvojiće pet odsto glasova birača. Prognoza rezultata prvog kruga predsedničkih izbora zasniva se na seriji istraživanja javnog mnjenja sprovedenih tokom 2002. godine u Srbiji, bez Kosova i Metohije, sa standardnim reprezentativnim uzorcima od 1.500 do 1.900 ispitanika starijih od 18 godina, sa standardnom greškom uzorka 2,5 do 2,8 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: