Centralni miting Koštunice u Beogradu

Izvor: B92

Utorak, 24.09.2002.

21:05

Default images

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica održao je u utorak uveče na Trgu Republike u Beogradu centralni miting, pred izbore zakazane za nedelju 29. septembar. Miting je simbolički održan na dvogodišnjicu izbora za predsednika Jugoslavije, na kojima je Koštunica, kao kandidat Demokratske opozicije Srbije, izabran za predsednika SR Jugoslavije. Pred desetak hiljada Beogradjana, Vojislav Koštunica je u svom govoru napravio oštru razliku izmedju sebe, odnosno političke opcije koju predstavlja, i onog dela DOS-a koji zastupa republički premijer Zoran Djindjić: "Šta je, zapravo, ako ne najčistija demagogija poruka – posao za sve, stanovi za sve, a to je ono što čujemo od premijera i njegovog predsedničkog kandidata? U čemu je razlika izmedju ovoga i ovih, i onoga i onih koji su svojevremeno obećavali da će Srbija za koju godinu postati Švedska ili Švajcarska? Zna Srbija i znate vi da preko noći nije mogućno, znate da nema nijedne zemlje na svetu u kojoj bi se neko drznuo da kaže – posao za sve. Nema apsolutne zaposlenosti, svuda ima nezaposlenih. Kao što zna Srbija da razume i da razazna one poruke uoči izbora u kojima odjednom pojeftini sve, i ulje, i meso, zna Srbija – pročitala je to Srbija, pročitala je one, pročitala je i ove sada". Pored Vojislava Koštunice, na mitingu su govorili predsednici Narodne demokratske stranke i Nove Srbije Slobodan Vuksanović i Velimir Ilić, zatim književnici Matija Bećković i Nikola Milošević, dok su se telefonom iz Strazbura gradjanima obratili predsednici Demokratskog centra i Reformista Vojvodine Dragoljub Mićunović i Miodrag Isakov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: