Optužbe i kontraoptužbe zbog govora mržnje

Izvor: B92

Utorak, 24.09.2002.

17:00

Default images

Do izborne tišine pred glasanje za predsednika Srbije ostalo je nešto više od 48 sati. Izborni štabovi i stranke koje podržavaju dva glavna kandidata Vojislava Koštunicu i Miroljuba Labusa razmenjuju optužbe i prebacuju krivicu na one druge za govor mržnje i političko nasilje. Funkcioner Demokratske stranke Aleksandra Joksimović optužila je predsedničkog kandidata Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu da je odgovoran za incidente u Čačku i Beogradu. Gadjanje jajima predsedničkog kandidata Miroljuba Labusa u Čačku i napad na predstavnike Gradjnskog saveza Srbije koji su lepili Labusove plakate u Beogradu, prema rečima Aleksandre Joksimović, direktan je rezultat "govora mržnje" koji koristi Koštunica. "Koštunica kao kandidat ima specifičnu težinu pošto se nalazi na mestu predsednika Jugoslavije i mislim da ne postoji nikakvo opravdanje za sve ono što je u kampanji Koštunica izgovorio. U njegovim govorima jasno je podržan sled dogadjaja, da je sve dozvoljeno u kampanji, uključujući i predizborno nasilje", kaže ona.

 Šef Izbornog štaba Vojislava Košunice Dragan Maršićanin kaže za B92 da takve optužbe predstavljaju nastavak nasilja u politici. "To nasilje traje tokom čitave kampanje. Postoje verbalno i fizičko nasilje, svako fizičko nasilje zaslužuje osudu DSS, a ne malu osudu zaslužuje i verbalno nasilje Demokratske stranke i Izbornog štaba Miroljuba Labusa koje koriste od prvog dana kampanje. Ozbiljan problem političkog nasilja može biti rešen tako što će se o tome ozbiljno razgovarati", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: