Labusa u Čačku gađali jajima

Izvor: B92

Utorak, 24.09.2002.

09:27

Default images

Pristalice Velimira Ilića, Socijalističke partije Srbije i Srpskog pokreta obnove u ponedeljak uveče su, na predizbornom skupu u Čačku, gađjali jajima predsedničkog kandidata Miroljuba Labusa. Prva jaja poletela su ka ministru finansija u Vladi Srbije Božidaru Đeliću koji je ignorisao izgrednike, dok im je Labus poručio: "Mislili su da me uplaše, pogodili su me jajetom, ali me nisu uplašili. Ovde sam u Čačku da ih pitam da li su zaista pravog čoveka gađali, ili su promašili za 2 nedelje". Pred oko 5.000 okupljenih pristalica Labus je ocenio da Srbiji treba nov Ustav koji će je odvesti u Evropu, a ne onaj kojim će "da trguju političke partije". "Mi danas imamo trgovinu, sede na 2 stolice, gledaju ko će da pobedi, Labus ili Koštunica, pa da se onda odluče. Ničim neću trgovati", rekao je Labus. Bina sa koje je Labus govorio, kao i njegovo odelo, bili su potpuno prekriveni ljuskama razbijenih jaja. Stotinak njegovih oponenata skandiralo je: "ustaše, ustaše" i "nećemo Đinđića". Tom prilikom spaljeno je i nekoliko zastava Demokratske stranke i G17 Plus. Posle predizbornog skupa nije bilo incidenata među građanima, a policija je tokom mitinga napravila kordon izmedju suprotstavljenih strana.

Rukovodstvo lokalnog SPS u Čačku demantovalo je da su njihovi članovi učestvovali u incidentima. Predsednik čačanskog SPS Veljko Negovanović potvrdio je da su pristalice stranke bile medju gradjanima koji su protestovali. On tvrdi da su se u Čačku sukobile pristalice dojučerašnjih koalicionih partnera, Demokratske stranke i Gradjanskog saveza Srbije s jedne i Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije s druge strane".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: