PROTESTI STUDENATA NA BEOGRADSKIM FAKULTETIMA

Izvor: B92

Četvrtak, 25.05.2000.

20:37

Default images
Vise stotina studenata Pravnog fakulteta protestovalo je u cetvrtak u centru Beograda, a ucesnici demonstracija pozvani su da se u petak okupe ispred Filozofskog fakulteta na novom protestu. Protest studenata prava zavrsen je ispred obliznje zgrade tehnickih fakulteta, do koje su studenti prava dosetali u protestnoj povorci, kako bi podrzali svoje kolege, koji su ranije stupili u strajk. Povorka je zakrcila jednu kolovoznu traku Bulevara revolucije, a vozaci su im izrazavali podrsku sirenama i dizanjem tri prsta. Ispred zgrade tehnickih fakulteta dogodio se i incident, kada je jedan od radnika fakultetskog obezbedjenja oteo kameru snimatelju tv-produkcije "Mreza", oduzeo mu kasetu sa snimcima protesta i potom mu vratio kameru. Na vise oglasnih mesta na Pravnom fakultetu istaknuto je obavestenje Ministarstva za vise i visoko obrazovanje od 23. maja da u zgradu fakulteta studenti mogu da udju samo uz indeks, a ostali uz licnu kartu. Takodje je istaknuto obavestenje da nastava na Pravnom fakultetu traje do danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: