Đinđić: Podrška kandidatima je lično opredeljenje

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.09.2002.

09:46

Default images

Odluku Demokratskog centra, Demokratske alternative i Reformista Vojvodine da upute podršku predsedničkom kandidatu Vojislavu Koštunici, premijer Srbije Zoran Djindjić okarakterisao je kao slobodan izbor stranaka. On je izjavio da bi čelnici tih stranaka trebalo istovremeno da obrate pažnju i na negativnu kampanju koju Koštunica vodi prema Vladi Srbije. "Što se tiče te konkretne teme, to treba njih da pitate, da li se oni prepoznaju u tim kritikama, da li misle da su te kritike opravdane i da li uopšte misle da takav način predsedničke kampanje ima nekog smisla, jer je kontraproduktivan za interese cele zemlje. Što se tiče ličnog opredeljenja, ono je slobodno, mi kao vlada nismo imali svog kandidata, znači sve stranke mogu da se, po svojim simpatijama i nekim svojim bliskostima,  opredele za nekog kandidata, ali ako imate na jednoj strani tu činjenicu da se vodi prilično neobrazložena, paušalna i prilično prljava kampanja protiv svega što je urađeno u ovoj zemlji, suprotno svemu onome što dobijamo kao pohvale od svih kompetentnih ljudi u svetu, i ako iz te vlade nema prema toj kamapanji kritičkog odnosa, onda je to problem za te ljude o kojima se radi", rekao je Đinđić.   

Politički analitičar Djordje Vukadinović u izjavi za B92 napominje da uopšte ne treba potcenjivati značaj podrške koju su Koštunici pružili Mićunović, Čović i Isakov. On navodi da tu treba razlikovati 2 aspekta, jedan je broj glasova koji ta podrška može doneti, a drugi je politička dimenzija takve podrške. "Mislim da uopšte nema sumnje da je ta podrška veoma značajna u političkom smislu i da ona u velikoj meri potvrđuje ono što se već odavno zna, a to je da je DOS kao koalicija definitivno mrtav i u tom smislu ta podrška, zapravo, u velikoj meri nagoveštava liniju po kojoj će se rasedati one nekadašnje stranke i snage u DOS na budućim, ne tako dalekim, parlamentarnim izborima u Srbiji", ističe Vukadinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: