TOKOM DANA DESET PRIVODJENIH AKTIVISTA OTPORA I OPOZICIJE

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2000.

23:29

Default images
Desetak aktivista "Otpora" i clanova opozicionih stranaka i u utorak je privodjeno u vise gradova Srbije. Potpredsednik pokrajinskog odbora Socijaldemokratije Ladislav Fekete priveden je oko 10 sati, saopstila je ta stranka. Prema njihovim navodima, policija je usla u Feketeovu kucu, izvrsila pretres, pokupila dokumentaciju u vezi sa SD i privela ga u SUP, gde je proveo oko sest sati. Cacanski "Otpor" saopstio je da je sat vremena na informativnom razgovoru u policiji proveo aktivista tog pokreta Vladimir Vukovic. Prema informacijama Otpora, njemu su u policijskoj stanici uzeti licni podaci, otisci prstiju i otvoren mu je dosije. U Titelu su privedeni predsednik Opstinskog odbora Demokratske strane Milivoje Petrovic, kao i aktivista Narodnog pokreta Otpor Slavko Celap. Celap, kome je to trece privodjenje u poslednjih deset dana, proveo je nekoliko sati u titelskom SUP-u, a po izlasku je prisustvovao privodjenju Petrovica, koji je pusten nakon dva sata. U Svrljigu su na informativni razgovor privodjeni aktivisti Otpora Milan Videnovic i Bojan Jovanovic, koji je ujedno clan SPO. Clan DS i aktivista Otpora iz Zajecara Igor Milicevic je dva puta privodjen - na informativni razgovor i na, kako mu je receno "dovrsavanje razgovora". Prilikom pretresa njegove kuce, oduzet mu je propagandni materijal Otpora kao i casopis "Reporter". Iz beograskog Otpora je saopsteno i da je u Vrnjackoj Banji privodjen jedan aktivista, kome je otvoren policijski dosije. Krizni stab Otpora iz Novog Sada je saopstio da su na sat vremena privodjena dvojica maloletnih aktivista iz Rume - B.G. i M.DJ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: