"Partner": Koštunica vodi

Izvor: B92

Nedelja, 15.09.2002.

12:50

Default images

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica vodi ispred kandidata grupe građana Miroljuba Labusa, rezultat je istraživanja javnog mnjenja agencije "Partner".  Prema tom istraživanju za Koštunicu bi glasalo 19,8 odsto građana, a Labus bi dobio 15,1 odsto. Iza Koštunice i Labusa, nalazi se kandidat Srpske radikalne stranke  Vojislav Šešelj, za koga se opredelilo 5,9 odsto ispitanika. Skoro četvrtina ispitanika po ovom istraživanju još nije odlučila za koga će glasati. Anketa je sprovedena tehikom telefonskog intervjua, na uzorku od hiljadu građana sa teritorije Srbije bez Kosova.

Dva kandidata koja po ovom istraživanju imaju najbolje šanse, Koštunica i Labus, u nedelju nisu bili u kampanji, a njihovi izborni štabovi bavili su se postavljanjem plakata na saobraćajnim znakovima. Jedan od potpisnika Labusove kandidature, Predrag Marković iz G17plus, oglasio se upozorenjem za vozače. "Prvo sa puta Loznica-Šabac, a sada i iz cele Srbije nam javljaju da je bezbednost ugrožena i da su crne slike preplavile Srbiju. Na putokazima i tablama koje označavaju ulazak u gradove nepoznati vandali su prelepili crne plakate sa likom predsednika DSS-a sa porukama 'Zna Srbija' i 'Za sve građane'. Ti ljudi očito demonstriraju da im nije ni do minimalnog legalizma i da ne poštuju ni osnovne saobraćajne znake", rekao je Marković.

Dušan Proroković iz izbornog štaba Vojislava Koštunice kaže da svi predsednički kandidati imaju plakate na saobraćajnim znakovima, ali i da je to zato što u izbornim zakonima ništa nije promenjeno od petog oktobra. "Prvo ne znam otkud naprasna briga iz izbornog štaba gospodina Labusa za ugrožavanje bezbednosti saobraćaja baš u ovom trenutku. Što se plakata tiče, to je normalno da i DSS, a verujem i ostale stranke koje učestvuju u predizbornoj kampanji, pokušavaju nešto tako da spreče, mada tih plakata ima u velikom broju i na takvim mestima, sa likom svih predsedničkih kandidata. To se u pojedinim slučajevima dešava, međutim, zanimljivo je da mnogo zamerki koje imamo na izborno zakonodavstvo i moramo da primetimo da i u ovom slučaju od 5. oktobra nije uirađeno mnogo", rekao je Proroković.

Načelnik uprave saobraćajne policije SUP-a Beograd Dragan Jovanović kaže za B92 da je lepljenje plakata na saobraćajne znakove nešto manje zastupljeno nego prethodnih godina i podseća da je to strogo zabranjeno. "Saobraćajna policija to ne dozvoljava, i mi kad god primetimo da je neko to uradio preduzimamo određene mere, zakonom propisane i naređujemo preduzeću za puteve i Beograd putu, ako se radi o Beogradu, da te znakove dovedu u red. U svakom slučaju, ta pojava je sada manje zastupljena nego ranije", kaže Jovanović. On dodaje da policija može da kazni prekršioce samo ako ih uhvati na licu mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: