Labus: Očekujemo povoljne kredite za zdravstvo

Izvor: B92

Subota, 14.09.2002.

13:48

Default images

Predsednički kandidat Miroljub Labus nastavio je izbornu kampanju obilaskom novog hirurškog bloka Užičke bolnice, a sreo se i s gradjanima tokom šetnje glavnom ulicom Užica. Labus je u subotu izrazio očekivanje da će povoljni krediti Svetske banke koji će u naredne 2 godine biti iskorišćeni za potrebe srpskog zdravstva doprineti značajnom oporavku tog javnog sektora. U porti užičke crkve Svetog Djordja potpredsednik Savezne vlade pozdravio je starca Andjelka Petronijevića iz sela Ribaševina, kome je povodom 100. rodjendana poklonio zlatiborski džemper, poželevši mu dobro zdravlje.

Labus je u subotu u Banji Koviljači rekao da je obostran interes gradjana Jugoslavije i Bosne i Hercegovine da što pre udju u Evropsku uniju. Kako izveštava novinar B92 Dimitrije Vuk Veličković, Labus je u Bajinoj Bašti okarakterisao kao neodmerenu izjavu Vojislava Koštunice da je Republika Srpska privremeno odvojena od matice. "To tvrde ljudi koji žele da vode narod kroz šumu. Ja vas vodim u Evropu, jer sam čovek koji ukida granice", izjavio je Labus, dodavši da će u roku od 2 godine Srbija i BiH trgovati bez carina. Labus je posetio i Ljuboviju, gde je rekao da predsednički kandidati ne bi trebalo da rade na štetu svoje države, "da je nacionalni interes da u Evropu putujemo s ličnim kartama, a da je budućnost Drine da se na njoj splavari i peca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: