RIK usvojila listu od 10 kandidata, Pavković čeka

Izvor: B92

Petak, 13.09.2002.

17:26

Default images

Republička izborna komisija usvojila je u petak listu od deset kandidata za izbore za predsednika Srbije. Prema zvaničnoj listi, predsednički kandidati za izobre zakazane za 29. septembar su: Vuk Drašković, Velimir - Bata Živojinović, Branislav - Bane Ivković, Vojislav Koštunica, Miroljub Labus, Tomislav Lalošević, Vuk Obradović, Borislav Pelević, Dragan Radenović i Vojislav Šešelj. Na listi nije navedeno ime kandidata grupe gradjana Nebojše Pavkovića, o čijem prigovoru na rad RIK-a to telo nije donelo ni pozitivnu ni negativnu odluku. Nakon sednice, predsednik komisije Radoslav Baćević o ne donošenju ove odluke kratko je rekao: "RIK, odlučujući po prigovoru, donosi rešenje u roku od 48 sati. Ukoliko u navedenom roku ne donese rešenje, smatraće se da je prigovor usvojen – to je zakonska odredba. Taj rok ističe sutra. Opet će o tome odlučivati RIK, dakle, Pavković može biti kandidat".

Portparol CESID-a Marko Blagojević u izjavi za Radio B92 kaže da ovakav stav Republičke izborne Komisije znači prećutno prihvatanje njegove kandidature za predsedničke izbore: "To znači, praktično time što nisu uspeli da se dogovore, članovi RIK-a su propustili da donesu odluku i direktna posledica je da bi general Pavković trebalo da se nadje na listi kandidata".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: