Predsedništvo BiH o Koštuničinoj izjavi

Izvor: B92

Petak, 13.09.2002.

11:26

Default images

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Beriz Belkić u subotu će od članova Predsedništva zatražiti da zauzmu zvaničan stav povodom izjave jugoslovenskog predsednika Vojislava Koštunice da je Republika Srpska samo privremeno odvojena od Srbije. Sarajevski "Dnevni avaz", u tekstu pod naslovom "Koštunica priziva rat", prenosi izjavu zamenika ministra inostranih poslova BiH Ivice Mišića, koji kaže da strahuje da poslednje izjave Koštunice i Dragana Marišćanina mogu da ugroze odnose dve zemlje i sve što je postignuto u njihovoj normalizaciji vrate na početak. Predsedavajući Saveta ministara BiH Dragan Mikerević, medjutim, kaže da "ono što je Koštunica izjavio vidi kao nešto što je privremenog karaktera". "Sve u politici na ovim prostorima je privremeno. Ne znam gde će za 5 godina biti RS ili BiH. Ljudi imaju pravo da promišljaju", smatra Mikerević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: