Labus potpisao dokument o izvozno-kreditnoj agenciji

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2002.

20:39

Default images

Potpredsednik Savezne vlade Miroljub Labus potpisao je u utorak uvece u Jagodini sa sefom kancelarije Svetske banke u SRJ Rorijem O'Salivenom zavrsni dokument o osnivanju Jugoslovenske izvozno-kreditne agencije, koja bi u dogledno vreme trebalo domacim preduzecima da osigura izvoz do 900 miliona dolara. U fabrici "Juhor" u Jagodini, u okviru predizborne kampanje, Labus je rekao da je Jugoslovenska izvozno-kreditna agencija osnovana uz finansijsku podrsku Svetske banke od 11,5 miliona dolara, kao i zahvaljujuci pomoci donatora, pre svega italijanske vlade. Agencija ce imati inicijalni kapital od 30 miliona dolara, a kasnije ce biti dokapitalizovana. Ukazujuci da bi dokument o osnivanju Jugoslovenske izvozno-kreditne agencije trebalo da ratifikuje Savezna skupstina, Labus je izrazio nadu da ce to biti i ucinjeno, jer je u "interesu svih izvoznih preduzeca". Saliven je rekao da "svaka zemlja koja izvozi robe ima takve agencije" i naglasio da ce Svetska banka, cekajuci odluku jugoslovenskog parlamenta, nastaviti da finansijski pomaze taj projekat kako bi Srbija i Crna Gora "sto pre ubrale plodove tog rada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: