"Nema dokaza da Irak proizvodi nuklearno oruzje"

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.09.2002.

08:43

Default images
Medjunarodna agencija UN za atomsku energiju demantovala je u nedelju informaciju da poseduje dokaze o mogucnosti da Irak proizvodi nuklearno oruzje, javila je arapska televizija MBC. "Agencija ne poseduje nove informacije ili dokaze o irackim aktivnostima u proizvodnji nuklearnog oruzja, od kada su inspektori UN za naoruzanje napustili tu zemlju", izjavio je u Becu, sedistu agencije, portparol Mark Gvozdecki. "Jedina mogucnost da budemo sigurni da se Irak pridrzava rezolucija Saveta bezbednosti jeste povratak inspektora UN u tu zemlju", ocenio je on. Sef tima eksperata za razoruzanje u UN Zak Bot u petak je u Becu izjavio da satelitski snimci pokazuju nove konstrukcije u irackim nuklearnim bazama koje su inspektori UN ranije kontrolisali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: