“Otpor” negira povezanost sa ubistvom Perosevica

Izvor: B92

Utorak, 16.05.2000.

21:51

Default images
Aktivista "Otpora" iz Novog Sada Stanko Lazendic, za kojim je novosadska policija raspisala poternicu u vezi sa ubistvom visokog funkcionera Socijalisticke partije Srbije Boska Perosevica, izjavio je u utorak da nema nikakve veze s tim atentatom. "Od 14. aprila nalazimo se kod moje rodbine u Republici Srpskoj, u poseti. Malo smo dosli da se odmorimo od politike i od svega, a ova vest nas je sokirala, pogotovo sto poslednjih mesec dana nemamo nikakvih kontakata s politikom u Srbiji", rekao je Lazendic koji se agenciji Beta javio telefonom iz RS. Na pitanje da li ce se on i Milos Gagic, za kojim je takodje raspisana poternica i koji je takodje u RS, vracati u Srbiju, Lazendic je rekao da jos uvek nisu doneli odluku o tome. On je dodao da Milivoja Gutovica, optuzenog za atentat na Boska Perosevica, "niti zna, niti ga je ikad video, a pogotovo nije razgovarao s njim i podstrekivao ga na to sto je ucinio". "Izrazavamo iskreno saucesce porodici pokojnog Boska Perosevica i da jos jednom ponovimo - mi nemamo nikakve veze s tim. Citajuci danas naslove u rezimskim novinama, izgleda da su nam vec i presudili. Zato cemo, u saglasnosti s prijateljima, rodbinom, aktivistima 'Otpora' i advokatima, videti sta cemo uraditi, da li cemo doci u Srbiju da kazemo jasno i glasno da nemamo nista s tim", zakljucio je Lazendic. Novosadska policija raspisala je u ponedeljak poternicu za Lazendicem i Gagicem u cilju "rasvetljavanja okolnosti" pod kojima je izvrsen atentat na predsednika Izvrsnog veca Vojvodine Boska Perosevica, saopstio je SUP u Novom Sadu. Novosadski SUP je takodje naveo da su njih dvojica u bekstvu i da se pretpostavlja da su u Bosni i Hercegovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: