Porodica ubedila Veljkovica da prekine strajk gladju

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2000.

23:46

Default images
Aktivista "Otpor" iz Pozarevca, Momcilo Veljkovic, koji se od 8. maja nalazi u pozarevackom istraznom zatvoru, prekinuo je u ponedeljak strajk gladju na izricit zahtev porodice. Veljkovic je poceo da strajkuje gladju pre sedam dana zbog, kako je naveo, “nezakonitog i nehumanog pritvora”. Predsednik istraznog suda Slobodan Cokovic u ponedeljak ujutru je odobrio posetu clanovima Veljkoviceve porodice, koji su ubedili Momcila da prekine strajk, javlja Beta. "Momcilu Veljkovicu je u nedelju uvece ukazana medicinska pomoc", izjavio je za B2 92 njegov brat Mile Veljkovic, i objasnjavajuci u kakvom je stanju Momcilo rekao:

"Izgleda vrlo lose, oslabio je, vrlo tiho govori, ali je odlucan u nastojanju da dokaze da nije kriv. Imam i informaciju da su danas suspednovani istrazni sudija Okruznog suda Pozarevca Bosko Papovic koji je odbio da odredi pritvor protiv Lukovica i Veljkovica jer po njegovom misljenju nema elemenata krivicnog dela koje se stavlja na teret – a to je pokusaj ubistva po prijavi policije. On je suspendovan navodno zbog izjava datih domacoj stampi. Takodje smo obavesteni da je suspendovan i doskorasnji zamenik predsednika Opstinskog suda u Pozarevcu i istrazni sudija Djordje Rankovic koji je, kako mu je predsednik suda Vukasin Stanisavljevic rekao, pre neki dan primecen u grupi gradjana sa obelezjima "Otpora" 9. maja u centru Pozarevcu. A na godisnjem odmoru je od danas i okruzni javni tuzilac Jovan Stanojevic, koji je u medjuvremenu podneo ostavku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: