Batic: Vlasti guraju zemlju u gradjanski rat

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2000.

23:46

Default images
Predsednik Demohriscanske stranke Srbije, Vladan Batic, ocenio je da predstavnici vlasti koji su optuzili "Otpor" i opoziciju za organizovanje i izvodjenje atentata na predsednika pokrajinske vlade Boska Perosevica, guraju zemlju u gradjanski rat. Batic je na konferenciji za stampu istakao da je delovalo cinicno sto su se visoki funckioneri Socijalisticke partiuje Srbije i Jugoslovenske levice, Gorica Gajevic i Goran Matic, kako se izrazio, osecali slavodobitnicki kada su govorili o Perosevicevoj smrti. “Kao da je poginuo neki covek u Zanzibaru, kao da Bosko Perosevic nije nije njihov istaknuti clan”, rekao je Batic i upozorio: "Oni su jedva docekali da iskoriste za obracun sa politickim neistomisljenicima, a jasan cilj je da se pre svega pokusa do kraja diskreditovati studentski pokret 'Otpor', pa se verovatno u daljem sledu dogadjaja – ja nazalost mislim da ta spirala smrti nije zavrsena - pokusaju cak da zabrane postojanje, funkcionisanje i rad odbora, mozda i nekih politickih stranaka. Ono sto je rekao Matic granici se sa zdravim razumom, i nazalost oni provociraju gradjanski rat. Srbija se nalazi pred rubikonom - izbori ili gradjanski rat", istakao je Batic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: