Ivan Marovic o optuzbama da je ubica Perosevica clan "Otpora"

Izvor: B92

Nedelja, 14.05.2000.

20:47

Default images
“Posle jucerasnjeg saopstenja Socijalisticke partije Srbije, u kome se organizacija 'Otpor' dovodi u vezu sa ubistvom Boska Perosevica u nedelju su usledile i reakcije policije”, rekao je za B2-92 Ivan Marovic, aktivista "Otpora". On je precizirao da su, kako je ustvrdio, prema naredjenju sa vrha, privedeni aktivisti "Otpora" u Mladenovcu, Cacku, Backoj Palanci. “Cetvoro ljudi je uhapseno u Mladenovcu dok su delili letke 'Otpora', Milan Djilas iz Backe Palanke odveden je iz svog stana u policijsku stanicu ujutru oko 4:30 h dok je jos cetvoro njih privedeno u Cacku”, kaze Marovic i dodaje da su posle nekoliko sati, uglavnom svi aktivisti "Otpora" pusteni kucama. Povodom saopstenja SUP-a u Novom Sadu i tvrdnje da je Perosevicev ubica clan "Otpora" i da je kod njega nadjen propagandni materijal te organizacije, Ivan Marovic je naglasio da je pre nedelju dana bas u Novom Sadu policija, izmedju ostalog, zaplenila i 1000 majica "Otpora": "Mi jos jednom apelujemo na Ministarstvo unutrasnjih poslova da otkriju motiv pocinioca ubistva i da rasvetle u svim aspektima to ubistvo. Ta saopstenja koja su posledica saopstenja glavnog odbora SPS-a, koja govore o nekom propagandnom materijaju 'Otpora' koji je nadjen, to su gluposti - cela Srbija je prepuna propagandnog materijala 'Otpora', i sam Slobodan Milosevic sigurno ima nekoliko letaka 'Otpora' u svom stanu, koliko je Srbija toga puna. Tako da su to incinuacije i gluposti – svi znaju da se mi koristimo nenasilnim metodama i zasto oni na nasu dusu stavljaju ta ubistva, zasto su se oni toliko uplasili to ih treba pitati, mi smo obicni klinci – sta tu ima toliko strasno oko nas?" zapitao se Marovic.

Aktivisti novosadske organizacije "Otpor" saopstili su da Milivoje Gutovic, ubica predsednika Izvrsnog veca Vojvodine Boska Perosevica, nije clan te organizacije. Aktivista "Otpora" u Novom Sadu, Vladimir Jesic, izjavio je da "Gutovicev regrutni list ne postoji ni u kancelariji 'Otpora' u Novom Sadu, niti u bilo kojoj kancelariji te organizacije u Vojvodini". On je naveo da je "Gutovic izvrsio gnusan cin ubistva i time pokazao da nikada ne moze biti pristalica 'Otpora', jer se, kako kaze Jesic, “nasa organizacija zalaze za mirno i nenasilno resavanje konflikata".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: