Pritvorenik iz mitrovackog zatvora prebacen u bolnicu

Izvor: B92

Nedelja, 07.05.2000.

19:59

Default images
Arsenije Vitosevic iz Orahovca, koji sa ostalim zatvorenicima u Okruznom zatvoru u Kosovskoj Mitrovici od 10. aprila strajkuje gladju, u teskom je zdravstvenom stanju i prebacen je u bolnicu. Dezurni lekari u bolnici saopstili su da je zbog iscrpljenosti, visokog krvnog pritiska i mozdane krize Vitosevic u veoma teskom stanju i da se oni bore za njegov zivot. Kod Vitosevica je primetna i depresija, a lekari su iz razgovora sa njim saznali da mu je u Orahovcu pre dve godine kidnapovan sin, o kojem jos nema nikakve informacije. U bolnickom krugu je pojacano prisustvo snaga Kfora i medjunarodne policije. Jos jednom pritovreniku u Okruznom zatvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice, Dritonu Cosji, pozlilo je u nedelju zbog strajka gladju, saopstio je clan Jugoslovenskog komiteta za saradnju sa UNMIK-om Jovica Jovanovic. On je dodao da je Cosji ukazana lekarska pomoc u zatvoru i da on nije prebacen u gradsku bolnicu. Lekarski konzilijum koji je pregledao pritvorenike saopstio je u subotu da se njih jedanaest nalazi u kriticnom stanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: