Opozicija kritikuje izjavu gradonacelnika Pozarevca

Izvor: B92

Subota, 06.05.2000.

18:49

Default images
Tenzije oko pozarevackog slucaja dodatno su podignute izjavom predsednika tamosnje opstine Dusana Antica koji je zapretio da ce zabraniti pristalicama opozicije, koji nisu iz Pozarevac, da dodju u taj grad 9-og maja za kada je zakazan protestni skup. "Ako putujuci cirkus ima nesto pristalica u Pozarevcu, oni se mogu okupljati, ali nikakvim banditima sa strane necemo pruziti gostoprimstvo", zakljucio je Antic koji je posebno apostrofirao lidera SPO-a Vuka Draskovica i njegovu suprugu Danicu. Komentarisuci ovu izjavu, savetnik predsednika SPO-a Miladin Kovacevic, za B2-92 kaze: "To je verovatno znak da ce policija do nedelje, kada istice rok, odgovoriti negativno na prijavu tog mitinga. To je takodje znak da se stvorio veliki strah u redovima rezimskih stranaka, a i u redovima rezimskog aparata i da sada primenjuju najdirektniju zabranu, pretnju, silu itd. da sprece opoziciju da odrzi miting, miran miting, protest protiv onog sto se dogodilo u Pozarevcu i opozicija ce imati svoj odgovor na tu zabranu. U slucaju zabrane, moracemo se ponovo dogovoriti sta da se radi".

Opozicione stranke u Srbiji su u subotu ostro osudile izjavu predsednika Skupstine opstine Pozarevac Dusana Antica, koji je porucio da taj grad nije otvoren za ljude sa strane 9. maja, kada je zakazan miting opozicije. Opozicione stranke su zauzvrat porucile Anticu da ce mitinga opozicije 9. maja u Pozarevcu biti i da ce se opozicione pristalice tamo pojaviti. Predsednik pozarevacke opstine Dusan Antic rekao je u petak da opozicija "ima nesto pristalica" u Pozarevcu, i da oni mogu da se okupljaju, ali da Pozarevac "nikakvim banditima sa strane nece ukazati gostoprimstvo". U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, predsednik Socijaldemokratije Vuk Obradovic je upitao odakle pravo predsedniku pozarevacke opstine da "gradjane Srbije deli po mestu rodjenja i da ogranicava bilo ciju slobodu kretanja i pravo na zborovanje i okupljanje". Nova demokratija porucuje Anticu da ce se opozicija pojaviti 9. maja u Pozarevcu i da "nema tog dobro podmazanog porodicnog srafa koji moze da zabrani Ustavom zagarantovano pravo na slobodu javnog okupljanja". Demokratska stranka Srbije optuzila je vlast u Srbiji da "podstice na gradjanski rat u Srbiji". Demokratska alternativa porucila je da su osim pretucenih aktivista "Otpora" Radojka Lukovica i Momcila Veljkovica i advokata Nebojse Sokolovica, i svi ostali gradjani Srbije prakticno "zatocenici" vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: