Otpor i dalje ne zna gde je Lukovic

Izvor: B92

Petak, 05.05.2000.

19:02

Default images
Aktivista pokreta Otpor Vukasin Petrovic izjavio je da Otpor i dalje ne zna gde je, niti u kakvom se tacno zdravstvenom stanju nalazi aktivista Radojko Lukovic, tesko povredjen 2. maja u incidentu u Pozarevcu. Petrovic je rekao da su aktivisti Otpora i u cetvrtak bezuspesno pokusavali da u Klinicko-bolnickom centru Srbije u Beogradu i Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, kao i u bolnici Centralnog zatvora, dobiju informacije o zdravstvenom stanju Lukovica. On je rekao da je Otpor dobio informaciju da je Lukovicu "izbijeno oko od lekara u Urgentnom centru", koji su trazili da ostanu anonimni, ali da te informacije aktivistim Otpora nisu zvanicno ni potvrdjene, ni demantovane. Prema informacijama Otpora, Lukovicu je najmanje jos "polomljena nosna kost" i pukle su mu "obe arkade".

"Represija i progon svih neistomisljenika postaje sve zesci", kaze se u saopstenju Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost povodom prebijanja aktivista Otpora u Pozarevcu. "Fizicki napad na aktiviste OTPOR-a nas opominje da su zivoti svih nas ugrozeni i da cemo morati da se branimo od nasilnika".

Studentski pokret "Otpor", nevladine organizacije i predstavnici opozicionih stranaka i koalicija ce se u petak okupiti ispred Centralnog zatvora u Beogradu u nameri da posete aktiviste pokreta "Otpor" uhapsene pre tri dana u Pozarevcu. Okupljanje ispred Centralnog zatvora u Bacvanskoj ulici zakazano je za 19 casova. Tada bi trebalo da istekne pritvor uhapsenim pripadnicima "Otpora". Cilj protestnog okupljanja jeste da se od nadleznih organa zatrazi odgovor na pitanje gde je aktivista "Otpora" Radojko Lukovic povredjen u tuci pripadnika tog pokreta i radnika pozarevackog preduzeca "Madona", 2. maja u centru Pozarevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: