Dve kazne Studiju B u 24 casa

Izvor: B92

Četvrtak, 04.05.2000.

19:17

Default images
Sudija za prekrsaje u Pozarevcu osudio je u cetvrtak beogradski Studio B na kaznu od 200.000 dinara, a direktora i glavnog urednika te televizije Dragana Kojadinovica na 80.000 dinara. Studio B je po Zakonu o informisanju kaznjen na osnovu prijave radnika pozarevackog preduzeca "Madona" Sase Lazica za koga Studentski pokret "Otpor" tvrdi da je izazvao tucu ispred kafica "Pasaz" u centru Pozarevca uvece 2. maja. Presudu je donela sudija Milica Radosavljevic koja je i u sredu uvece, na osnovu prijave Opstinskog odbora Jugoslovenske levice (JUL), osudila Studio B na kaznu od 300.000, a Kojadinovica na 150.000 dinara. Prekrsajni postupak pokrenut je zbog, kako je navedeno u zahtevu, neistinite informacije Studija B da je "... Sasa Lazic izleteo iz kafea 'Pasaz', sa pistoljem u ruci, udario Momcila Veljkovica drskom pistolja po temenu", te da mu je "u tom rvanju Momcilo Veljkovic oteo pistolj i tim istim, njegovim pistoljem udario Sasu Lazica po glavi". Studio B i direktor te televizije Dragan je potvrdio da Studio B nece placati kazne po Zakonu o informisanju, dodajuci da su "one tako visoke da vise ne izazivaju ni strah".

Nezavisno udruzenje novinara Srbije osudilo je pokretanje prekrsajnih postupaka i kaznjavanje beogradske televizije Studio B po Zakonu o informisanju i optuzilo vlast da "poseze za otvorenim lazima kojima zrtve proglasava krivcima, a onda se sveti slobodnim medijima". NUNS je porucio da ni nova kazna Studiju B, koja se ocekuje danas posle usmenog pretresa u Pozarevcu, nece biti dovoljna da "mocnici iz Pozarevca sakriju strah od demokratskih promena koje Srbija ocekuje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: