SNV Kosovske Mitrovice zeli u udruzenu opoziciju

Izvor: B92

Nedelja, 30.04.2000.

19:08

Default images
Srpsko nacionalno vece Kosovske Mitrovice uputice zvanican zahtev za prijem u Udruzenu demokratsku opoziciju Srbije, najavili su u nedelju celnici ovog veca Marko Jaksic i Oliver Ivanovic. Na zajednickoj konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici Jaksic je izjavio je da Srpsko nacionalno vece u tom gradu, “antirezimska i anti-Miloseviceva organizacija”. "Mi smatramo da opozicioni srpski korpus ovde na Kosovu i Metohiji ne mogu samo da predstavljaju vladika Artemije i gospodin Trajkovic. S obzirom na to da se ovde nalazi vise od polovina Srba koji trenutno zive na Kosovu i Metohiji, a dobar deo tih ljudi je opoziciono nastrojen, mi smatramo da SNV Kosovske Mitrovice mora da ima mora da ima svog predstavnika u okviru Udruzene opozicije Srbije. Mi cemo za cetvrtak nas zvanican dokument da podnesemo, tada je sastanak udruzene opozicije Srbije i mi se nadamo da ce nas opozicija Srbije primiti u svoje redove. To govorimo iz prostog razloga – ako u Srbiji mogu da budu 15 ili 20 opozicionih stranaka, zasto fakticki i na samom Kosovu i Metohiji ne mogu da budu i dve srpske politicke partije nastrojene anti-rezimski", rekao je Jaksic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: