Delegacija SB UN zadovoljna radom UNMIK-a

Izvor: B92

Nedelja, 30.04.2000.

19:08

Default images
Sef delegacije Saveta bezbednosti UN koja je boravila na Kosovu, ambasador Bangladesa Navarul Karim Coudhari, izjavio je u Pristini da je ta delegacija zadovoljna dosadasnjim radom misije UN na Kosovu. "Preporuka Savetu bezbednosti UN ove delegacije bice da Misija UN na Kosovu nastavlja rad", izjavio je Coudhari na konfrenciji za novinare. Clan delegacije Misel Dival, ocenio je da je jos uvek prerano za masovni povratak Srba, izbeglih sa Kosova.

Jugoslovenski ministar inostranih poslova Zivadin Jovanovic izrazio je u nedelju ocekivanje da ce misija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, posle boravka na Kosovu, podneti "objektivan izvestaj o dramaticnoj situaciji" u toj pokrajini. U razgovoru sa stalnim predstavnikom Rusije u UN ambasadorom Sergejom Lavrovom, koji je u sastavu misije SB posetio Kosovo, Jovanovic je optuzio rukovodstvo Unmika i Kfora da sistematski krsi Rezoluciju 1244, Vojno tehnicki sporazum, suverenitet i teritorijalni integritet SRJ i da podrzava albanski "separatizam i terorizam". Lavrov je rekao da se licno uverio da je stanje na Kosovu izuzetno tesko za Srbe i ostalo nealbansko stanovnistvo, koje zivi u atmosferi stalnih pritisaka i pretnji i kome su uskraceni elementarna bezbednost i osnovna ljudska prava i slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: