Sastanak opozicije: Razgovori ce se nastaviti najkasnije za 10 dana

Izvor: B92

Četvrtak, 27.04.2000.

19:57

Default images
Trocasovni sastanak predstavnika udruzene opozicije zavrsen je u cetvrtak bez konkretnog dogovora sa odlukom da se razgovori nastave najkasnije za 10 dana. Domacin sastanka, predsednik Socijaldemokratije, Vuk Obradovic, saopstio je novinarima da su lideri opozicije razmatrali nekoliko inicijativa za nastavak zajednickih akcija, a sastanku opozicije prisustvovali su predstavnici svih opozicionih partija, saveza i kolacija. Prethodno je bilo najavljeno da ce se razmatrati predlog SPO o nastavku pritiska na vlast da raspise prevremene izbore na svim nivoima, kao i predlog Saveza za promene o prikupljanju 100.000 potpisa, kako bi u Skupstini Srbije bilo pokrenuto pitanje o referendumu za prevremene izbore. Dodajmo da su svi ucesnici razgovora, osim Obradovica, napustili sediste Socijaldemokratije bez spremnosti da daju izjave novinarima. Novinaru Radija B2-92 odbili su da daju izjave gradonacelnik Beograda, Vojislav Mihajlovic i predsednik Pokreta za demokratsku Srbiju, Momcilo Perisic.

Predstavnici podmladaka opozicionih stranaka odrzali su sastanak na kome su se dogovorili da ce ubuduce delovati pod imenom Udruzena demokratska omladina Srbije. Na sastanku su ucestvovali i aktivisti OTPOR-a, kao i clan CESID-a, dok je predstavnik Demokratske stranke Srbije izostao. Koordinator omladine Saveza za promena, Aleksandra Savic u izjavi za nas program rekla je da ce se demokratska omladina sasatajati dva puta mesecno i da ce se na sledecem sastanku formirati tri tima, medijski, marketinski i tim za organizaciju strucnih rasprava. “Na sledecem sastanku treba da se dogovorimo i o stvaranju tima za pisanje programskih dokumenata, kao i o formiranju organizacionih timova", rekla je Aleksandra Savic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: