Sastanak ekspertskog tima udruzene opozicije bez SPO-a

Izvor: B92

Utorak, 25.04.2000.

21:07

Default images
Ekspertski tim udruzene opozicije u utorak je raspravljao o mogucem formiranju zajednickih izbornih lista. Sastankom, koji je odrzan u prostorijama Socijaldemokratije, predsedavao je koordinator Saveza demokratskih partija, Zarko Korac, koji za B2 92 kaze da je zavrsena prva faza rada ove ekspertske grupe, i da sada lideri opozicije treba da odgovore na neka pitanja:

"Mi imamo neka pitanja za lidere opozicije, koja su relativno ozbiljna i ticu se naseg daljeg rada i ocekujemo da oni u cetvrtak vrlo jasno odgovore, jer od toga zavisi nas dalji rad. Dakle, kao sto ste videli u javnosti je bilo dosta nedoumica – videli ste da Savez za promene trazi da se urade principi i izloze javnosti, a SPO trazi da se to ucini tek kad se raspisu izbori, to je politicka razlika i mi trazimo da oni tu politicku razliku premoste", izjavio je Korac.

"Srpski pokret obnove protivi se formiranju savetodavnog tela udruzene opozicije i nece podrzati ideju Saveza za promene o prikupljanju 100.000 potpisa za inicijativu skupstinske rasprave o raspisivanju referenduma o vanrednim izborima", izjavio je portparol SPO-a Ivan Kovacevic. On je rekao da SPO ne ucestvuje na sastanku radne grupe eksperata opozicije, koja razmatr nacine za utvrdjivanje kriterijuma za zajednicke kandidate opozicije na izborima, objasnivsi to postovanjem opozicionog sporazuma - da opozicija "prvo mora da primora rezim da obustavi drzavni terorizam, a onda i da prihvati raspisivanje izbora na svim nivoima". "U ovakvoj situaciji raspravljati o izbornim listama je neprihvatljivo. Kao da neko salje signale rezimu da ce opozicija bez obzira i na teror i bezakonje izaci na izbore. Mi to necemo i mi se drzimo sporazuma od 10. janura", rekao je Kovacevic.

Formiranje Saveta demokratskih snaga, u kojem bi bili patrijarh srpski, gospodin Pavle, i prestolonaslednik Aleksandar Karadjordjevic, je besmislena ideja, izjavio je na konferenciji za novinare portparol Srpskog pokreta obnove. “Sto se SPO-a tice, nisu nam potrebne nikakve sudije, jer se precizno zna koliko smo u Srbiji osvojili glasova. Osim toga, patrijarh i prestolonaslednik su iznad svih politickih stranaka”, rekao je Kovacevic.

Na pitanje - da li ce SPO ucestvovati na narednom sastanku opozicionih lidera, Kovacevic je odgovorio: "Kada bude sazvan, videcemo."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: