Medojevic: Dve vlade uticu na povelju

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.08.2002.

11:26

Default images
Dogovor ministara finansija Vlada Srbije i Crne Gore, Bozidara Djelica i Miroslava Ivanisevica, u velikoj meri utice na Ustavnu povelju, jer je se njime resavaju konkretna pitanja veoma vazna za gradjane dve republike, ocenio je za Blic Nebojsa Medojevic, direktor podgorickog Centra za tranziciju. On veruje da ce EU insistirati na podrsci sporazumu dvojice ministara. Ovaj dogovor je, prema njegovim recima, dokaz da za prakticne probleme, koji su vazni za zivot gradjana, odgovorni ljudi mogu da nadju resenje.

"Buduci dogovor dve vlade o slicnim pitanjima najvise ce uticati na pisanje Povelje, jer je rec o pragmaticnim snagama i na jednoj i drugoj strani, koje imaju odgovornost prema gradjanima da resavaju zivotne probleme", objasnio je Medojevic. On smatra da "dogovori dve vlade dobro napreduju" i ukazuje da bi jos trebalo da se resi niz vaznih pitanja, kao sto je eliminisanje prepreka u saobracaju, slobodnom nastanjivanju i slobodnom zaposljavanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: