Koga ce sve podrzati DOS?

Izvor: B92

Četvrtak, 08.08.2002.

16:19

Default images

Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je ne vidi zbog cega bi DOS podrzao samo jednog kandidata za predsednika Srbije. Djindjic je prilikom obilaska sportske hale Limes rekao da ne postoji opasnost da na izborima pobedi neki nedemokratski kandidat: "Bilo koji kandidat, koji ima sansu da pobedi, jeste demokratski kandidat i ne vidim zasto bi smo mi sada pravili neku, tako da kazem, odbrambenu koaliciju kakva je bila protiv Milosevica. Ko god pobedi, mi cemo ga prihvatiti. Sve stranke treba da ga prihvate kao demokratski izabranog kandidata. Srecom, javno mnjenje pokazuje, istrazivanja pokazuju da ce pobediti demokratski kandidat. Ne vidim zasto bi iza jednog kandidata trebalo da stanu sve stranke. Mozda ne bi bilo lose, ali ne bi trebalo ulagati neke narocite napore, ako neko zeli da bude kandidat, a nema podrsku svih drugih, neka isproba svoju srecu", kazao je Djindjic.

Funkcioner GSS Ivan Andric medjutim, odbacio je mogucnost da DOS ima vise predsednickih kandidata. Prema Andricevim recima, sam DOS je svojevremeno trazio od Miroljuba Labusa da se kandiduje: "Mi mislimo da bi svako dalje deljenje, radi nekih stranackih interesa, u sustini podrazumevalo podredjivanje drzavnog interesa stranackim, ako se slozimo oko toga da je jako bitno pitanje ko ce biti predsednik Srbije. Gospodin Labus je najbolji moguci kandidat i to je covek o kome se dugo pregovaralo da bude kandidat. Dakle, nije to neka odluka koja je donesena ad hoc. I sam DOS je trazio od gospodina Labusa da se kandiduje, tako da bi u tom smislu trebalo i dalje posmatrati odluke DOS-a", objasnjava Andric.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: