Predsednistvo DOS-a 17. avgusta

Izvor: B92

Sreda, 07.08.2002.

17:04

Default images

Sudeci po najavi predsednika Koalicije Sumadija, Branislava Kovacevica, Predsednistvo DOS-a ce 17. avgusta ipak razmatrati mogucnost da vladajuci savez podrzi jednog kandidata za predstojece predsednicke izbore u Srbiji. Kovacevic, koji ce predsedavati sednicom Predsednistva DOS-a, odbacio je u izjavi za B92 tvrdnju potencijalnog kandidata za predsednika Srbije Dragoljuba Micunovica, koji je u sredu ocenio da se sednica Predsednistva nece ni odrzati jer se vec dva - tri puta, odlaze. "Sednica Predsednistva DOS-a nikada zvanicno nije ni bila zakazana, orijentaciono je bio ponudjen termin 10. avgusta predsednicima stranaka, zbog cinjenice da smo se na poslednjem Predsednistvu dogovorili da narednoj sednici prisustvuju predsednici stranaka. Kada sam dobio povratnu informaciju da sedam, osam predsednika stranaka ne moze da bude prisutno 10, pokusao sam sa drugim terminum. Uostalom, i Djindjic je pitao kada ce biti sednica i da li moze da bude u najskorije vreme, i cak je dao sve svoje slobodne termine da bi Predsednistvo moglo da se odrzi. Dakle, sa Micunovicem, ocegledno, i informacijama koje je on dao nesto nije u redu. On mora da se raspita na pravom mestu zbog cega za sada nema Predsednistva DOS-a. Predsednistvo DOS-a se nikako ne zaobilazi, na protiv, i naravno da ce se tada razgovarati ili o jedinstvenom ili o vise kandidata DOS-a", rekao je Kovacevic.

Dragoljub Micunovic, predsednik DC, inace, smatra da je sada nemoguce da DOS izadje na izbore sa zajednickim predsednickim kandidatom. “Vise kandidata ce dovesti do rasipanja glasova, ali to je sada neminovno”, upozorio je Micunovic u Novom Sadu.

Predsednik GSS, Goran Svilanovic, za B92 je potvrdio da ce doci na pomenutu sednicu Predsednistva DOS-a 17. avgusta i ukazao da je za stranku na cijem je celu prica oko podrske nekom predsednickom kandidatu zavrsena. "Sto se GSS-a tice, mi smo doneli odluku – mi podrzavamo kandidaturu Miroljuba Labusa i tako ce i ostati. Naravno, jako bih voleo da se postigne dogovor o tome kakav je stav i kod ostalih clanica DOS-a kao koalicije, a da li ce takav dogovor biti postignut ili ne – ne mogu da pogadjam. Mislim da, u svakom slucaju, mora da se razgovara, a ako ne, ostaje da ce stranke ili grupacije stranaka podrzavati jednog, drugog ili treceg kandidata. Moram da priznam da to ne znaci da pristajem da GSS promeni stav na bilo koji nacin – mi smo odluku doneli, i utoliko postujem slobodu svih ostalih clanica koalicije da svoju odluku kaze ili da preloze da se o njoj razgovara", rekao je on. 

 Svilanovic nagovestava i da bi 17. avgusta moglo biti reci i o mogucim vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji. "Ako mislite na to da li ima prostora da se razgovara i o mandatima DSS-a, siguran sam da ce i to biti tema. Mi nismo razgovarali posebno o izborima. Da li ce biti ili ne prevremenih parlamentarnih izbora za skupstinu Srbije, sad je vrlo tesko reci, mozda ce to biti jedna od tema u ovim razgovorima, ali moj utisak je da ce ipak dominirati prethodne dve – predsednicki izbori u Srbiji i mandati DSS-a", zakljucio je Svilanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: