Usaglasavanje teksta Ustavne povelje: komentari

Izvor: SRNA, Beta

Utorak, 06.08.2002.

20:46

Default images

Clan potkomisije za izradu ustavne povelje Zoran Zizic izjavio je u utorak uvece da clanovi tog tela nisu uspeli da se u poslepodnevnom delu sednice usaglase dogovore o pitanjima teritorije i drzavne granice buduce zajednice Srbije i Crne Gore. "Nismo uspeli da se usaglasimo oko osnovnih odredbi koje se uglavnom odnose na teritoriju i granice zajednicke drzave. Razlike ostaju i nisam siguran da cemo do ponedeljka uspeti da pripremimo celovit tekst", kazao je Zizic. Prema njegovim recima, Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija "formalno priznaju da je zajednica subjekt medjunarodnog prava ali da nema spremnosti da se utvrdi minimum unutrasnjeg uredjenja i funkcija te zajednice koji je neophodan da bi ona mogla biti medjunarodno pravni subjekt".

Srpski clan Potkomisije za izradu Ustavne povelje Srbije i Crne Gore Zoran Sami izjavio je da usaglasavanje nekih pitanja oko izrade Ustavne povelje ide jako tesko, jer nedostaje dobra volja, politicka mudrost i odgovornost da se drzavna obaveza, odnosno ovaj posao zavrsi. On je posle danasnjeg rada Potkomisije izrazio sumnju da ce Potkomisija uspeti da usaglasi bilo sta. Mnogi ce morati da preuzmu odgovornost, rekao je Sami. Potkomisija u sredu nastavlja rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: