PDD trazi izuzece opstinskog suda u Bujanovcu

Izvor: B92

Nedelja, 04.08.2002.

11:14

Default images

Partija za demokratsko delovanje, koja okuplja Albance na jugu Srbije, podnela je deset tuzbi Opstinskom sudu zbog odluka Opstinske izborne komisije u Bujanovcu da ponisti izbore po prigovorima srpske Koalicije za Bujanovac na deset birackih mesta u ovoj opstini. Predsednik te stranke i gradonacelnik Preseva Riza Haljimi izjavio je za Radio B92 da izborna komisija u Bujanovcu radi pod pritiscima i nelegalno. Partija za demokratsko delovanje ce, zbog neobjektivnosti, traziti izuzece Opstinskog suda u Bujanovcu, te da resenja na odluke Izborne komisije preuzme neki drugi sud, kaze Riza Haljimi: "Stvara se veoma napeta situacija, sve to ce ici u opstinski sud, a predsednik opstinskog suda je vec clan komisije i vec je zauzeo po svim ovim pitanjima stanoviste koje je za nas neobjektivno i zato mi trazimo da se izuzme opstinski sud u Bujanovcu i da okruzni sud u Vranju donese odluku da o zalbama u drugostepenom postupku odlucuje drugi sud koji bi bio objektivniji i koji ne bi naseo ovim pritiscima sa ulice, jer bi stvarno dovelo do pogorsanja opste situacije".Zbog incidentne situacije u Bujanovcu Nebojsa Covic najavljuje da ce zatraziti hitno odrzavanje sednica Savezne i republicke vlade, kako bi se drzavni vrh izjasnio o desavanjima na jugu Srbije. Sto se tice zahteva Albanaca za izuzece suda u Bujanovcu, Covic istice: "Sto se tice pravosudnih organa, neka oni rade onako kako misle da treba da rade s tim sto treba da vode racuna da se ne dogodi ono sto se dogodilo 96-97. godine, tzv. 'igra krugova', i potpuno blamiranje pravosudja od strane Milosevica. Ja se nadam da se to ovaj put nece dogoditi. Sve sto se dogadja u Bujanovcu i sve sto rade pojedinci ugrozava direktno medjunarondu poziciju nase zemlje i naseg naroda. To direktno pokazuje da Srbi nisu nista naucili za poslednjih 12 ili 15 godina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: