Micunovic potencijalni kandidat Koalicije DAN

Izvor: B92

Četvrtak, 01.08.2002.

17:04

Default images

Pored Nove Srbije Velimira Ilica i Demohriscanske stranke koja je istakla Nadu Kostic kao svog kandidata za predsednika Srbije i koalicija DAN najavljuje istu mogucnost. Naime, Demokratski centar, Nova demokratija i Demokratska alternativa koje cine koaliciju DAN odlucice pocetkom naredne nedelje da li ce imati svog predsednickog kandidata, rekla je za Radio B92 potpredsednica DA Nada Kolunzija.

"Koalicija DAN nikada nije prestala da postoji, ona je u jednom trenutku sve svoje interese podredila koaliciji DOS. U ovom trenutku, kada su predsednicki izbori u pitanju, postoje neke procene da bi mozda bilo politicki uputno razmisliti da li da koalicija DAN ima svog predsednickog kandidata. Za sada se radi samo o tome, a nikako o tome da se pravi protivreza Vladi u kojoj smo i mi", kaze Kolundzija.

U javnosti su kao potencijalni predsednicki kandidati spominjani dvojica lidera koalicije DAN, i Nebojsa Covic i Dragoljub Micunovic.Na pitanje ko od njih dvojice ima vecu prednost, u slucaju da koalicija DAN odluci da predlozi svog kandidata za predsednika Srbije, Nada Kolundzija je rekla: "Ja verujem da ce Demokratska alternativa predloziti profesora Micunovica za predsednickog kandidata".

Sednica predsednistva DOS-a na kojoj bi trebalo da se raspravlja o kandidatima za predsednicke izbore u Srbiji najverovatnije ce biti odrzana tek u drugoj polovini avgusta. Jedan od lidera DOS Goran Svilanovic u izjavi za B92 ocenjuje da vise predsednickih kandidata  dovodi u pitanje opstanak vladajuce koalicije odnosno ostatka DOS-a. "Postavlja se pitanje da li postoji koalicija. Koalicija koja ima vise kandidata automatski je dovedena u pitanje", kaze Svilanovic. Goran Svilanovic naglasava da GSS nema nikakvu dilemu kog kandidata ce podrzati na izborima za  predsednika Srbije: "Nas kandidat za predsednika Srbije je Miroljub Labus. Mi zaista zelimo da on pobedi na ovim izborima i ocekujem da ga podrze i druge stranke, nevladine organizacije, sindikati i gradjani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: