Bujanovac: Ponisteno glasanje na 10 mesta

Izvor: B92

Četvrtak, 01.08.2002.

09:57

Default images

Sef izbornog staba Koalicije za Bujanovac Goran Taskovic u cetvrtak je novinare obavestio da je ova koalicija od Komisije dobila resenja po kojima se nedeljni izbori ponistavaju na deset glasackih mesta, izvestava dopisnik B92 Radoman Iric. To su tri mesta u Velikom Trnovcu i po jedno u selima Letovica, Lucane, Biljaca, Nesalce, Dobrosin, Breznica i Osnovna skola "Branko Radicevic" u Bujanovcu. On je takodje rekao da su cetiri prigovora odbijena, zbog cega ce uslediti zalbe Opstinskom sudu koji po zakonu treba da se izjasni u roku od 48 sati. Na pitanje da li je Izborna komisija zavrsila rad, Taskovic je odgovario: "Opstinska izborna komisija ne bi trebalo da je definitivno zavrsila sa radom, jer sam ja rekao da cemo mi imati jos prigovora. Proces jos uvek traje, tako da Izborna komisija jos uvek mora da radi".

U trenutku kada je opstinska izborna komisija u Bujanovcu ponistila proslonedeljne izbore na 10 mesta na osnovu zalbi Koalicije za Bujanovac, tenzije su splasnule tako da je sve manje nezadovoljnih Srba pred zgradom Skupstine opstine. O tome sta ce se dogadjati narednih dana, za B92 govori Fatmir Asani, prvi covek Partije za demokratsko delovanje u Bujanovcu: "Mi iz PDD mislimo da ce tenzije pasti i da cemo prihvatiti realnost. Mislim da ce se naredne nedelje zavrsiti i drugi krug i svi cemo prihvatiti rezultate". Predsednik opstinskog odbora DS-a i predsednika Privremenog opstinskog veca je izjavio: "Ja ocekujem da ce posle zavrsetka rada izborne komisije koja je razmotrila prigovore i koja je usvojila 10 prigovora tenzije u Bujanovcu, sto se srpske strane tice, splasnuti, jer Srbi ne zele nista vise osim onoga sto im sleduje i zele da se izbori zavrse u skladu sa zakonom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: